Gratis verzending vanaf €40

Vóór 23u besteld, morgen thuis*

1 jaar garantie

Niet tevreden, geld terug

Sleepkabels

De sleepkabels van CarVibe hebben een trekkracht van 3000 kg en zijn gemaakt om voertuigen van dit gewicht te slepen. Lees altijd het instructieboekje van je auto voordat je begint met slepen. Sleepkabels bestellen kan eenvoudig via onze shop.

  • SALE

Wat zijn geschikte sleepkabels

Een situatie waarin je als automobilist de auto weg moet laten slapen is niet prettig. De reden waarom de auto niet meer functioneert is dan niet meer belangrijk. Er zijn echter een aantal factoren waar je als bestuurder op moet letten om veilig bij de garage te komen wanneer men gebruik maakt van sleepkabels. 

Bij het kiezen van geschikte sleepkabels is het val belang dat men kijkt naar de sleep capaciteit van de kabels. De sleepkabelset van CarVibe is geschikt voor het wegslepen van max. 3000 kg. Voldoet het voertuig niet aan de max. van 3000 kg dan zijn deze sleepkabels ongeschikt voor het voertuig. 

Bij het wegslepen is het van belang dat er gebruik wordt gemaakt van een robuuste kabel, als het voertuig namelijk stevig vastzit dan kan het voorkomen dat de trekkracht die nodig is, vele malen groter is dan het gewicht van de auto. De kabels van CarVibe zijn gemaakt van robuust materiaal, het is echter van belang dat de auto sleepkabels alleen aan de hiervoor bestemde sleepogen van de auto bevestigt worden. 

Ondanks het robuuste materiaal zijn de sleepkabels elastisch, hierdoor voorkomt men schade aan de auto. 

Veilig een auto wegslepen

  • Voordat je gebruik gaat maken van de sleepkabels moet er aan het volgende gedacht worden:
  • Controleer de sleepkabels op beschadigingen die duiden op slijtage.
  • Niet slepen met een voertuig waarvan de remmen, verlichting en besturing niet in orde zijn.
  • Wees er van bewust dat bij auto's met een stuur- en rembekrachtiging bij een niet draaiende motor meer pedaal- en stuurkracht nodig is. 
  • In verband met een stuurslot moet het contact aan staan van de weg te slepen auto.
  • Rij veilig, langzaam (30 km/h maximumsnelheid) en bedachtzaam weg. Denk er aan om vroegtijdig aan te geven dat je gaat afslaan.
  • De achterste auto dient er voor te zorgen dat de sleepkabel gespannen blijft tijdens de rit naar de garage.
  • Zet voor extra veiligheid de gevarenlichten aan en maak (indien mogelijk) gebruik van een gevarendriehoek die je voor de achterruit kan zetten.

Houdt rekening met bovenstaande tips en lees altijd het instructieboekje van de auto voordat je begint met wegslepen. 

Bestel eenvoudig sleepkabels online

De auto sleepkabels van CarVibe zijn voorzien van een veiligheidssluiting en worden geleverd in een stevige draagtas. Bestel de kabels voor 23.00 en ontvang ze morgen al thuis. 

Bekijk ook eens onze overige auto accessoires. Voor handige accessoires omtrent auto veiligheid, auto onderhoud en gereedschap moet je bij CarVibe.nl zijn.