Gratis verzending vanaf €40

Vóór 23u besteld, morgen thuis*

1 jaar garantie

Niet tevreden, geld terug

Startkabels

Bij CarVibe vind je startkabels geschikt voor alle auto’s. Bestel eenvoudig de auto startkabels online in onze shop. Uitstekende kwaliteit en snelle levering.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Altijd handig om bij je te hebben

Een lege auto accu is nooit prettig. Vooral tijdens een lange reis. Om te voorkomen dat dit probleem je autorit vertraagt is het belangrijk dat je een startkabel bij je hebt. Hiermee kun je een ander hulp auto gebruiken om jouw auto te starten. Als je voertuig al is opgestart zal je accu vanzelf opladen naarmate aan het rijden bent.

Er zijn namelijk enkele factoren waarop je moet letten om dit op een juiste en veilige manier uit te voeren. Zoals de capaciteit van de auto accu's en het gebruiken van een geschikte startkabel. 

Het assortiment van CarVibe bestaat uit auto accessoires die altijd van pas komen wanneer een automobilist pech heeft onderweg. Bekijk daarom ook eens onze naar accessoires gericht op auto onderhoud, auto veiligheid en auto gereedschap

Kies voor de juiste startkabels

Er zijn twee soorten startkabels. Voor benzineauto's en voor dieselauto’s. De startkabel voor een benzineauto is zestien millimeter dik. Die van een dieselauto is vijfentwintig millimeter dik. Je kunt een startkabel die geschikt is voor een dieselauto ook gebruiken voor een benzineauto. Let wel erop dat je het omgekeerde niet kan doen. Een benzine startkabel is alleen geschikt voor een benzineauto. De koperen kern is te dun voor diesel. Bij auto startkabels kopen speelt dit een grote rol.

De startkabels voor dieselmotoren hebben een dikke koperen kern. Gebruik je een te dunne kern dan gaat het mis. Hij kan namelijk de startstroom voor diesel niet aan. Zo gaat de kabel gewoon opwarmen. Dus bij het kiezen van goede startkabels moet je letten op het soort auto en hulpauto. 

Dikte en lengte van de startkabel, en de dikte van de kern. In een pech situatie waar je een startkabel moet gebruiken, is het belangrijk dat de hulpauto op dezelfde brandstof rijd als die van jou. 

Hoe en wanneer gebruik je startkabels

Je gebruikt het wanneer een lege accu de reden is waarom de auto niet start. Als de auto een andere mankement heeft die voorkomt dat hij opstart, kunnen startkabels niet helpen. Dus als eerst moet je controleren of de accu daadwerkelijk leeg is. 

Kijk of de dashboard het nog doet. Kijk naar de koplampen. Schijnen ze minder fel dan normaal, ligt het aan de accu. Als er al een hulpauto aanwezig is kan je beginnen. 

Je moet eerst de rode klem aansluiten en daarna de zwarte. Doet dit niet andersom want dat kan een kortsluiting veroorzaken. Let erop dat de auto's niet met elkaar in contact staan. Zet alle elektrische apparaten uit om beschadiging te voorkomen. 

Zorg ook ervoor dat de kabel helemaal uitgerold is. Als de rode klem met de plus is verbonden en de zwarte met negatief, kan je beginnen met starten. 

Online startkabels kopen

In geen enkele auto mogen eigenlijk startkabels en/of sleepkabels ontbreken. Iedere automobilist krijgt vroeg of laat te maken met een accu die leeg is. Het hebben van een CarVibe startkabelset is dan onmisbaar. Startkabels kopen doe je eenvoudig in de shop, ze zijn van uitstekende kwaliteit geschikt voor elke auto.