Handige tips tijdens een lange autorit

Carvibe.nl | Alle ins en outs over auto's en accessoires.

Bent u op zoek naar nuttige tips voor het rijden van lange afstanden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We weten allemaal dat een lange autorit in het begin spannend kan aanvoelen, maar dit kan snel slijten. We beginnen ons ongemakkelijk en onrustig te voelen met elk uur dat voorbij gaat. Je zit op de derde koffie- en vijfde chocoladereep en die snijdt gewoon niet meer.

Het is echter niet allemaal onheil en somberheid. Er zijn een aantal tips voor langeafstandsritten om uw reis veiliger, goedkoper en aangenamer te maken. Dus, met dat gezegd hebbende, lees verder om een paar nuttige tips voor een lange autorit te ontdekken om u te helpen van A naar B te komen.

1. Probeer vooruit te plannen

Het is altijd een goed idee om vooruit te plannen als je een lange rit maakt. Als je dat niet doet, ga je jezelf alleen maar stress bezorgen en de reis moeilijker maken.

Het vooruit plannen omvat het uitzoeken van haltes onderweg en het plannen van de slaaptijd. Als uw autorit over meerdere dagen gaat, moet u uw verblijf in hotels of campings onderweg uitstippelen om er zeker van te zijn dat u ergens kunt overnachten.

2. Zorg voor voldoende slaap

“Slaap is de grootste legale prestatie verhogende drug die de meeste mensen waarschijnlijk verwaarlozen.”Dr Matthew Walker, PHD – Auteur van Why We Sleep: Het ontsluiten van de kracht van de slaap en dromen tweet:

Het ergste wat je kunt doen is op pad gaan terwijl je je moe voelt.

Als u de nacht ervoor genoeg slaap krijgt, zorgt u ervoor dat uw rit zo veilig en efficiënt mogelijk verloopt. Het is een van de beste tips voor langeafstandsritten die u moet onthouden. Wanneer u niet genoeg geslapen heeft, bent u vatbaarder voor microslaapjes, die tijdelijk in het punt van de belangstelling staan. Er zijn een aantal onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat als u 20 uur lang wakker bent, u net zo rijd als een persoon die wettelijk gezien dronken is. Door vooruit te plannen kunt u van tevoren voorbereid zijn op uw road trip, zodat niets u afleidt van het krijgen van een volle nachtrust de avond ervoor.

3. Zorg er voor dat je genoeg water drinkt

Het is niet meer dan normaal dat u tijdens een lange rit cafeïne wilt drinken. Ik bedoel, koffie en road trips gaan hand in hand, toch? Cafeïne kan ook geweldig zijn.

Het verhoogt de focus, concentratie en alertheid. Toch is het ook een diureticum. Dit betekent dat je uitdroging kunt ervaren als je veel drinkt tijdens je reis.

Daarom is het belangrijk om ook voldoende water te drinken, zodat je vermoeidheid of vermoeidheid van het water als gevolg van uitdroging kunt voorkomen. De aanbevolen hoeveelheid water per dag voor een vrouw is iets meer dan twee liter en ongeveer drie liter voor een man. Vergeet niet om aantekeningen te maken zodat u geen van deze lange afstandstips vergeet.

4. Eet goed en gezond

Het is ook belangrijk om te voorkomen dat er te veel ongezonde snacks worden gegeten.

Koolhydraten en geraffineerde suikers, zoals die in suikerhoudende frisdranken en snoepjes, kunnen u een tijdelijke energieboost geven. U zult echter snel neerstorten.

Een plotselinge piek in de insuline kan dan de vermoeidheid op de weg verhogen.

Vermijd deze carb-crash door gezonde snacks te eten, zoals salades en fruit. Bananen zijn goed voor een geleidelijke afgifte van energie, in plaats van een plotselinge piek. Het hongerhormoon neemt toe met minder slaap, wat betekent dat het uitdagender kan zijn om weg te blijven van die verleidelijke suikerhoudende snacks als je moe begint te worden. Doe je best om weg te blijven van hen, tenzij je tegen het einde van je reis zit en je een snelle boost nodig hebt.

5. Neem regelmatig pauzes

Het nemen van regelmatige rustpauzes is een van onze belangrijkste tips voor langeafstandsritten. Vanuit veiligheidsoogpunt heeft u regelmatige pauzes nodig om uw energie op peil te houden en u te helpen alert te blijven tijdens het rijden. Maar dat is niet de enige reden. Regelmatige pauzes maken de reis ook veel aangenamer!

Als u veel kilometers maakt, waarom stopt u dan niet en vindt u onderweg niet iets leuks om te doen?

6. Zorg voor voldoende afleiding

Niet is zo vervelend als het maken van lange autoritten waarbij de verveling toe gaat slaan. Niet alleen voor de bestuurder maar ook vooral voor de bijrijders moet dit verschrikkelijk zijn. Vergeet om die reden niet genoeg apparatuur mee te nemen waarmee je bijrijders zich kunnen vermaken. Even een spel of een film kijken via de tablet, laptop en/of smartphone is daarvoor een goede oplossing om verveling te voorkomen. Het is dan wel zo handig om er voor te zorgen dat deze apparatuur zich op kan laden tijdens deze autoritten.

Via een FM transmitter kunnen laptops, tablets en smartphones zich eenvoudig en snel opladen. Onze FM transmitter beschikt over drie aansluitingen (Apple, Android en USB-C). Daarnaast beschikt het ook nog over een extra USB aansluiting. Het is dus mogelijk om meerdere apparaten te gelijk op te laden via de FM transmitter.

Naast het opladen van verschillende apparatuur kun je met de fm transmitter ook eigen muziek afspelen via de autoradio. Op deze wijze kan de bestuurder zijn eigen favoriete muziek afspelen, zo worden de lange autoritten een stuk aannemelijker. Heb je moeite bij het uitzoeken van geschikte nummers voor onderweg? Lees dan ons artikel eens over de leukste onderweg nummers.

7. Kleed je comfortabel

Als je uren achter elkaar op dezelfde plek moet zitten wil je natuurlijk graag dat je je comfortabel en vrij voelt. Trek daarom kleding aan waar jij je goed in voelt, waar je eenvoudig in kan bewegen en die niet in de weg gaat zitten. Denk bij het kiezen van je outfit ook gelijk aan je schoenen. Doe geen slippers, grote hakken aan of schoenen die uit kunnen vallen.

Met onze zeven tips voor een lange autorit kun je vrij en met een goed gevoel op reis. Voor dat je het weet ben je al op je bestemming aangekomen. Alvast veel plezier!