iPhone verbinden met autoradio via bluetooth

Carvibe.nl | Alle ins en outs over auto's en accessoires.

Luister je veel liever naar je eigen muziek via bijvoorbeeld Spotify? En heb je geen draagbare speakers? Dan is een FM transmitter de ideale oplossing voor jou! Je kunt namelijk via bluetooth jouw iPhone eenvoudig verbinden aan de autoradio via de FM transmitter, waardoor je zonder gedoe jouw eigen muziek kan beluisteren terwijl je in de auto zit.
Ideaal voor lange ritten. Dit werkt ook goed als je in het buitenland bent en je niet naar de lokale radio wilt luisteren.

Hoe werkt het precies?
1. Steek in aanstekerplug
Om de transmitter te voorzien van stroom, dien je deze in de 12V / 24V aanstekerplug te steken.

Tip: Wil je je telefoon opladen? Dan kan je deze er direct aanleggen zodra je de auto start!

2. Verbind jouw telefoon
Verbind jouw smartphone met de transmitter via bluetooth. Deze kan je vinden onder de naam: BT-CAR KIT.

In het vervolg verbindt de telefoon automatisch.

3. Creëer zender en geniet
De transmitter creërt een kwaliteit FM-zender (van enkele meters) die je op jouw autoradio kan ontvangen. Nu kun je met jouw telefoon muziek afspelen via de boxen.

Optioneel: Kies je eigen frequentie, deze staat standaard op FM 87.5.

 

Wat is een FM transmitter nou eigenlijk?

Samengevat is een FM transmitter een apparaat waardoor jouw radio gaat zenden in plaats van ontvangen. Je kan gemakkelijk je iPhone verbinden met autoradio via bluetooth.

Hoe werkt dit?
Als je de transmitter voor het eerst gebruikt, hoef je maar eenmalig aan te sluiten. Daarna zal hij de radio herkennen en vanzelf goed ingesteld staan. Wil jij je iPhone via bluetooth verbinden met autoradio?

Volg dan deze stappen:

Sluit de FM transmitter in de aanstekerplug.
Verbind je iPhone met de transmitter via bluetooth.
Kies je frequentie of gebruik de standaardfrequentie van de auto.
Klaar! Nu kan je via je iPhone zelf audio afspelen.
Waarom is dit iets voor mij?
Als je dagelijks veel moet rijden en je de zenders op de radio maar niks vindt, dan is dit apparaat perfect voor jou. Je iPhone koppelen aan autoradio hoeft maar eenmalig gedaan te worden, daarna wordt het automatisch herkend. Zo kan je in een paar klikken gelijk naar je favoriete muziek (zoals Spotify) luisteren via de speakers van je auto.

Dit is ook perfect als je op vakantie gaat met de auto. Rij je helemaal naar Spanje of Zuid-Italië, dan ben je wel even onderweg. En dan ga je waarschijnlijk door heel Frankrijk rijden. Spreek je geen Frans, Spaans of Italiaans, dan heb je ook niet veel aan de lokale radio. Handige tip: dit werkt ook met een navigatie-app op je smartphone.

Of ben je iemand die gewoon meer controle wil hebben over wat je in de auto luistert tijdens het rijden? Dan is de FM transmitter de ideale oplossing!

Kortom: super gemakkelijk je iPhone verbinden met autoradio via bluetooth.

De FM transmitter samengevatHet is een apparaat die je in de plug van je auto stopt om snel je smartphone te verbinden met de radio en speakers van je auto. Zo kies je zelf wat voor audio je afspeelt en heb je geen last meer van vervelende reclames op de radio. Gemakkelijk je iPhone koppelen aan autoradio: dat kan!

Dus wil jij je iPhone via bluetooth verbinden met autoradio? Waar wacht je nog op? Bestel nu de FM transmitter op carvibe.nl en luister binnenkort naar jouw favoriete muziek!