Spotify afspelen in auto

Carvibe.nl | Alle ins en outs over auto's en accessoires.

Mensen die nogal eens lange ritten moeten maken in de auto ergeren zich vaak steen en been aan het aanbod op de radio. Hun favoriete muziek wordt amper gedraaid en de reclameblokken zijn veel te lang. En dan al dat gepraat. Wat zou Spotify in auto dan prettig zijn. Welnu, dat kan. Spotify in de auto luisteren is geen enkel probleem.

Maak gebruik van een FM transmitter en Spotify luisteren in auto is gerealiseerd. Je speelt met de transmitter gewoon je favoriete playlist af. De transmitter laat vervolgens de muziek via de autoradio horen. Klaar met slechte zenders en reclameblokken, lekker je eigen muziek draaien tijdens autoritten!

 

DW-G Bluetooth FM Transmitter

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€24,95)
Laatste prijscontrole: 29 mei 2024 - 02:04

 

Hoe werkt het precies?

1. Steek in aanstekerplug

Om de transmitter te voorzien van stroom, dien je deze in de 12V / 24V aanstekerplug te steken.

Tip: Wil je je telefoon opladen? Dan kan je deze er direct aanleggen zodra je de auto start!

 

2. Verbind jouw telefoon

Verbind jouw smartphone met de transmitter via bluetooth. Deze kan je vinden onder de naam: BT-CAR KIT. In het vervolg verbindt de telefoon automatisch.

 

3. Creëer zender en geniet

De transmitter creërt een kwaliteit FM-zender (van enkele meters) die je op jouw autoradio kan ontvangen. Nu kun je met jouw telefoon muziek afspelen via de boxen.

Optioneel: Kies je eigen frequentie, deze staat standaard op FM 87.5.

 

Luisteren naar Spotify en handsfree bellen

Spotify in auto is dus een optie. En een prima optie, want met de FM Transmitter kun je ook handsfree bellen. Spotify luisteren in auto maakt van elke rit een genot. Bovendien wordt de smartphone ook nog eens opgeladen.  Daarmee is Spotify in de auto luisteren niet alleen leuk, het biedt met de handsfree optie veiligheid en ben je op de plaats van bestemming dan is je smartphone ook nog eens opgeladen. Wat wil je nog meer?

 

Maak van een saaie rit een aangename rit

Van saaie ritten zal geen sprake meer zijn voortaan. En het mooie is, de FM transmitter werkt erg gemakkelijk. Je sluit de transmitter aan via de aansteker in de auto. De transmitter gaat dan aan. Wat je dan doet is de smartphone verbinden met de transmitter. Dit doe je met behulp van bluetooth. Je vindt de transmitter onder de naam BT-Car Kit.

Je kiest je eigen frequentie en zet vervolgens de autoradio op dezelfde frequentie. Heb je dat ook gedaan? Dan kun je nu met je smartphone je favoriete muziek afspelen en maak je van een lange, saaie rit ineens een leuke rit. De FM transmitter is daarmee perfect als je een auto hebt die niet beschikt over een USB ingang of bluetooth.

Kom alvast in de stemming voor een concert

Nee, het maakt niet uit of je een nieuwe auto hebt of een nieuwe wagen. Omdat jij je eigen muziek af kunt spelen, is er van irritatie achter het stuur geen sprake meer, zoals dit ook geldt voor verveling. Met je favoriete muziek blijf je alerter en scherper. Omdat jij je eigen muziek voortaan afspeelt, kun je onderweg naar een concert al helemaal in de stemming komen.

En stel je hebt een taxibusje, dan kun jij de gasten in je busje precies de muziek bieden die ze willen. Het zal de sfeer in het busje zeker ten goede komen. Heel verstandig dus om meteen een FM transmitter te bestellen en voorgoed af te rekenen met de lange, saaie ritten.