Spotify op de autoradio

Carvibe.nl | Alle ins en outs over auto's en accessoires.

Spotify op de autoradio: een echte must-have

Tijdens een lange rit naar het werk is de behoefte naar Spotify op de autoradio met eigen smaak groot, zeker wanneer je al voor de vijfde keer in het uur een reclame spotje tussen de nummers door hebt moeten aanhoren.

Een eigen afspeellijst behoed je hiermee van irritaties en verveling tijdens het autorijden. Toch is het vaak onhandig, dat verbinden van je telefoon met de auto. Daarnaast beschikken veel autogebruikers nog niet eens over een geavanceerde autoradio.

 

Wegman Bluetooth FM Transmitter – Autolader – Bluetooth Carkit

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€24,95)
Laatste prijscontrole: 14 juli 2024 - 02:05

 

 

Zo heb je de Bluetooth audiostreaming aux of USB in de auto, maar deze zijn ook nog steeds niet vaak aanwezig in campers, auto’s of bedrijfsbusjes. Om deze problemen op te lossen, kan je nu een FM transmitter bestellen voor in je auto.

Bij ons heb je keuze uit twee modellen voor Spotify op de autoradio, beide modellen zijn geschikt voor elk type auto:

Q15 FM transmitter
Q18 FM transmitter


Bestel nog voor 23u vanavond en je krijgt de FM transmitter morgen gratis bezorgd op locatie, en dit slechts voor € 29,99.

Hoe werkt het precies?

1. Steek in aanstekerplug
Om de transmitter te voorzien van stroom, dien je deze in de 12V / 24V aanstekerplug te steken.

Tip: Wil je je telefoon opladen? Dan kan je deze er direct aanleggen zodra je de auto start!

2. Verbind jouw telefoon
Verbind jouw smartphone met de transmitter via bluetooth. Deze kan je vinden onder de naam: BT-CAR KIT.

In het vervolg verbindt de telefoon automatisch.

3. Creëer zender en geniet
De transmitter creërt een kwaliteit FM-zender (van enkele meters) die je op jouw autoradio kan ontvangen. Nu kun je met jouw telefoon muziek afspelen via de boxen.

Optioneel: Kies je eigen frequentie, deze staat standaard op FM 87.5.

 

Wat is een FM transmitter?

Wanneer je graag Spotify wil afspelen op de autoradio of als het streamen van Spotify naar je autoradio niet lukt dan kun je het beste een FM transmitter aanschaffen. Met een FM transmitter kun je overal je favoriete muziek beluisteren, zonder enige problemen van het verbinden van een apparaat via Bluetooth of AUX. Op deze manier wordt Spotify afspelen op autoradio wel heel gemakkelijk gemaakt.

Naast het afspelen van je favoriete Spotify afspeellijst kun je ook handsfree bellen en/of je telefoon opladen. Ideaal voor lange ritten of mensen die verblijven in campers. De transmitter beschikt namelijk over een ingebouwde handsfree functie en heeft daarbij een USB aansluiting zodat je ook je telefoon kunt opladen tijdens het autorijden.

 

Hoe werkt het product?

Om Spotify op de autoradio te kunnen beluisteren sluit je de transmitter eenvoudig aan via de sigaretten aansteker in de auto. Door dit te doen gaat de transmitter vervolgens automatisch aan. Via deze transmitter kun je vervolgens het uitgangssignaal van je mp3 omzetten naar een FM-frequentie. Hierdoor kan de autoradio zijn eigen audiosignaal ontvangen.

Kies hierbij een frequentie op de autoradio en stel de FM transmitter op dezelfde frequentie in. Sluit vervolgens de FM transmitter aan op de telefoon en hierdoor wordt Spotify autoradio gestart. Dit is een voordelige oplossing met bedieningsgemak. Wanneer je dus een auto bezit zonder USB ingang of de bluetooth functie is dit het ideale product om Spotify via autoradio te beluisteren.

 

Redenen om Spotify op de autoradio te hebben

Spotify op autoradio is niet meer weg te denken met een FM transmitter. Je kunt gemakkelijk je eigen Spotify afspeellijst afspelen in de auto, waar dan ook ter wereld. Op vakantie kan het enorm vervelend zijn wanneer je muziek moet luisteren die je niet kent. In dat soort gevallen is een FM transmitter met Spotify via autoradio niet meer weg te denken.

Spotify autoradio bluetooth kan handig zijn maar deze verbinding kan slecht zijn in vergelijking met de Spotify autoradio bluetooth. Dit heb je met de FM transmitter veel minder snel.

Je hoeft de transmitter maar één keer te verbinden met je apparaat en frequentie. Hierna zal Spotify streamen naar autoradio gemakkelijker zijn dan ooit te voren. Je hebt geen last meer van apparaten die je elke autorit weer moet installeren.

Bepaalde transmitters zijn voorzien van handige knoppen en een microfoon waardoor je telefoongesprekken kunt aannemen en nummers kunt doorklikken met één druk op de knop. Hierdoor pak je nooit meer de telefoon tijdens het autorijden en voorkom je onnodige boetes.

Met behulp van de transmitter kun je je telefoon tijdens de autorit gemakkelijk opladen. Dit kan via de USB poort die in de transmitter is geïnstalleerd.

Bovendien is de FM Transmitter voor een lage prijs beschikbaar, het kost dus niet enorm veel geld om deze handigheid in je auto te hebben.

In conclusie is de FM transmitter echt een must-have voor wanneer je auto niet beschikt over Bluetooth of een USB poort. Spotify afspelen op de autoradio is niet meer weg te denken met deze tool!