Gratis verzending vanaf €40

Vóór 23u besteld, morgen thuis*

1 jaar garantie

Niet tevreden, geld terug

Zware verkeersovertredingen worden in de toekomst hogere verkeersboetes opgelegd

Hogere verkeerboetes in de toekomst

Er gaat een wijziging in het boetestelsel plaatsvinden. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat de hoogte van verschillende verkeersboetes op korte termijn aangepast gaat worden.

Dit is besloten door de ministerraad na een voorstel van minister Grappenhaus van Justitie en Veiligheid. In dit voorstel wordt omschreven dat de bedragen van boetes voor kleinere vergrijpen omlaag gaan, terwijl de boetes voor risicovol gedrag ten opzichte van de verkeersveiligheid juist omhoog zullen gaan.

De hogere boetes zijn voornamelijk bedoeld om de veiligheid op de weg te vergroten, terwijl de verlaging als doel heeft om de maatschappelijke acceptatie van verkeersboetes te verbeteren. Het extra inkomen dat gegenereerd zal worden uit de hogere boetes, compenseert op deze manier ook de kosten als gevolg van de verlaging van andere boetes.

Nog dit jaar wordt het voorstel aan de Tweede Kamer voorgelegd, waarnaar de wijzigen zeer waarschijnlijk snel zullen volgen.

Hoogte verkeersboetes omlaag?

De boetes voor relatief kleine verkeersovertredingen gaan omlaag. Vooral voor de haastige weggebruikers is dit fijn nieuws, aangezien dit voornamelijk snelheidsovertredingen betreft. Zo gaan de boetes voor te snel rijden, tot tien kilometer te hard, naar verwachting met vijftien procent omlaag.

Daarnaast wordt er een bekeuringsvrije marge ingevoerd tot drie kilometer te snel rijden, op wegen waar 130 de maximumsnelheid is. Op andere wegen werd je al niet bekeurd bij snelheidsovertredingen van minder dan drie kilometer per uur.

Ook bij andere overtredingen wordt de hoogte van verkeersboetes gewijzigd. Onder andere de boete voor het zonder vergunning parkeren op een gehandicapten parkeerplaats. Deze zal omlaag gaan van € 390,- naar € 300,- .

Daarnaast zal onnodig geluid veroorzaken met je motorvoertuig je geen boete van € 390,- meer opleveren, maar een boete van € 240,- . En ook van € 390,- naar € 240,- zal de boete gaan voor het langs in-en uitstappende passagiers rijden, zonder ze de gelegenheid te geven tot in- en uitstappen.

Welke boetes gaan er juist omhoog?

Gevaarlijk gedrag op de weg zal zwaarder bestraft gaan worden. Zo gaat onnodig links rijden voortaan bestraft worden met een boete van € 210,- in plaats van € 140. Exacte deze wijziging in bedragen zal ook gaan gelden voor het vervoeren van minderjarigen zonder gordel. Daarnaast zal het niet verlenen van voorrang aan voorrangsvoertuigen € 340,-   gaan kosten in plaats van de € 240,- die nu nog geldt.

Opvallend is dat vooral de bedragen voor het gebruiken van een mobiel in de auto, fors zullen stijgen. Auto ongelukken door mobiel telefoneren of anderzijds gebruik maken van het toestel komen dan ook steeds vaker voor.

Deze boete wordt voor automobilisten verhoogd van € 240,- naar € 340,-. En ook fietsers die hun telefoon in de hand hebben kunnen in de toekomst een hogere boete verwachten. Waar dit voorheen nog bestraft werd met een boete van € 95,- zal dit in de toekomst € 150,- gaan worden. Voor fietsers tot zestien jaar gaat de boete omhoog van € 95,- naar € 150,-. De gevaren van een mobiel in de auto

Een boete ontvangen is natuurlijk even flink balen, maar een ongeluk veroorzaken is nog vele malen erger. Uit onderzoek is gebleken dat 89 procent van de automobilisten zijn of haar mobiel in de auto wel eens gebruikt.

Voor fietsers ligt dit percentage vermoedelijk nog hoger. Veel auto ongelukken ontstaan door mobiel telefoneren. Maar ook even een appje lezen is al gevaarlijk. Een afleiding van enkelen seconde kan al grote gevolgen hebben. De kans op fiets- of auto ongelukken is dan ook tien keer groter wanneer de mobiele telefoon wordt gebruikt. En dat terwijl het eigenlijk zo eenvoudig voorkomen kan worden.

Verklein de kans op een verkeersongeluk, gebruik auto accessoires

Er zijn verschillende manieren om boetes en, belangrijker nog, ongelukken te voorkomen. Zo bieden wij diverse auto accessoires aan waarmee je veilig in de auto van A naar B kunt komen. Wij bieden onder andere een fm transmitter aan waarmee je eenvoudig muziek zoals Spotify & navigatie af kunt spelen over de autoradio boxen. Daarnaast kun je met onze fm transmitter ook handsfree bellen, meer informatie over het gebruik van onze transmitter vind je op de FAQ pagina.

auto ongelukken door mobiel mobiel in auto

Naast een fm transmitter beiden wij ook verschillende telefoonhouders aan, hierdoor hoef je je smartphone niet vast te houden tijdens het autorijden. Onze producten zijn eenvoudige manieren/hulpmiddelen om hoge boetes te voorkomen. Het allerbelangrijkste is uiteindelijk dat je geen gevaarlijke situaties op de weg creëert door het gebruiken van je mobiel tijdens het autorijden.

Kies voor veiligheid in het verkeer, maak gebruik van auto accessoires.

Winkelmand
There are no products in the cart!
0